Autosleutels inleveren of niet?

Wat veel mensen niet weten is dat je bij meerdere aanbieder verplicht bent om je autosleutel in te leveren. Is dit verstandig of niet?

Ik lever zonder problemen mijn autosleutel in

Het inleveren van je autosleutel is niet eng. Sleutels worden in een kluis bewaard en er is 24 uur per dag beveiliging aanwezig. Naast voordelen voor de parkeeraanbieder kan het ook voordelen voor jezelf hebben. Parkeeraanbieders parkeren de auto’s vaak zelf zodat ze zeker weten dat de parkeerplaatsen goed benut worden. Ook bij noodgevallen zijn ze in de gelegenheid om je auto veilig te kunnen verplaatsen.

Naast de voordelen voor de aanbieders kan het ook zeer zeker voordelen hebben voor jezelf. Je hebt geen zorgen meer op vakantie over je autosleutels. Niemand kan ze meer stelen en je kunt rustig op vakantie. Verders hebben veel aanbieders aanvullende diensten zoals het wassen van je auto, het uitvoeren van reparaties en zelf het APK keuren van je auto. Bij terugkomst zorgen ze dat de auto klaar staat bij de ingang zodat je meteen door kunt rijden naar huis.

Ik lever liever niet mijn autosleutel in

Je kunt er voor kiezen om de auto zelf te parkeren en de autosleutel op vakantie mee te nemen. Op die manier weet je zeker dat niemand anders in je auto kan en de auto veilig is voor het personeel van de parkeeraanbieder. Bij enkele aanbieders betaal je wel een "extra bijdrage" om je autosleutel zelf bij te houden.